Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i aromat jabłek oraz wanilii pod cynamonową kruszonką. Czy muszę pisać coś więcej? ;)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 986
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 986
Składniki
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać łyżeczkę cynamonu, gałkę muszkatołową oraz cukier wanilinowy i wymieszać.
Margarynę, cukier, mąkę i łyżeczkę cynamonu dokładnie posiekać, a następnie delikatnie zagnieść raczej luźne ciasto.
Do 2-3 kokilek nałożyć po takiej samej porcji jabłek.
Na wierzchu każdej porcji jabłek ułożyć rwane kawałki kruszonki.
Piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Po upieczeniu szarlotki powinny nieco ostygnąć.