Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje zawsze i kazdemu,na zimno,na ciepło z lodami czy bitą śmietaną....jak kto lubi:-)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Składniki
Z mąki,żółtek,tłuszczu,smietany,cukru zagniatamy kruche ciasto.1/4 ciasta wkładamy do lodówki,3/4 ciasta wykładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką.Wkładamy do piekarnika na ok 25 min,150 stopni.Podpiekamy aż ciasto trochę się zrumieni.
W między czasie obieramy i kroimy jabłka ,byle jak na mniejsze kawałki.Stawiamy na gazie,wsypujemy cynamon,cukier waniliowy i zwykły (do smaku).Smażymi chwilę aż sok się zredukuje (nalezy go porzadnie zredukowac inaczej ciasto będzie mokre)
Na zrumienione ciepłe ciasto wsypujemy jabłka i szczypiemy pozostałą część ciasta.Z 3 białek ubijamy pianę z białek,dosładzamy do smaku i nakładamy na ciasto.Pieczemy jeszcze jakieś 40 minut.Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.Smacznego:-)