Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z bitą śmietaną bez pieczenia
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1036
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 553
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1036
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 553
Składniki
-Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę. -prażyć przez 15 minut. -zdejmujemy z gazu i wsypujemy galaretki cały czas mieszając, aż galaretka się rozpuści. Pozastawiamy do wystudzenia. -Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. - Śmietanę ubijamy pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. -Dodajemy żelatynę i mieszamy łyżką do połączenia składników. -Blaszkę 25x35 wykładamy papierem do pieczenia. -b Na dno układamy pierwszą warstwę herbatników, a na nie wylewamy jabłka w galaretce. Układamy kolejną warstwę herbatników a na nie śmietanę. -posypujemy ciasto cynamonem i czekoladą. -Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.