Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jabłka i budyń waniliowy , najlepsze połączenie
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 1029
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 1029
Składniki
Robimy kruche ciasto z : mąki , masła, cukru pudru, jaja , żółtek jaj, proszku do pieczenia i gęstej kwaśnej śmietany.Ciasto dzielimy na pół, 1 część wkładamy do lodówki , 2 część do zamrażarki na conajmiej 2 godz.
Bierzemy blaszkę dość wysoką , moja / 21x32cm / , i wykładamy papierem do pieczenia.Wyjmujemy ciasto z lodówki, rozkładamy je na blaszce i nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez kilka minut w temp.około 170 "C.
Obieramy i kroimy jabłka w dość duże kawałki, np ćwiartki, oprószamy spód ciasta bułką tartą i kładziemy jabłka, możemy posypać cynamonem .
Gotujemy budyń z : mleka i 4 łyżek cukru. Gorący wylewamy na jabłka i teraz wyciągamy ciasto z zamrażarki i je ścieramy na tarce na budyń.
Wstawiamy do piekarnika na 45-50 min., pieczemy w temperaturze 200"C.Po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem. Życzę smacznego przy tak pysznym kawałku ciasta.
Przepisy Desery
Desery
Keks
Desery
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Desery
Pascha - przepis Magdy Gessler
Desery
Różana pascha z bakaliami
Keks
Keks to jedno z najprostszych w przygotowaniu ciast. Wystarczy utrzeć ze sobą...
Odsłon: 57
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao to hit tegorocznej Wielkanocy. Pys...
Odsłon: 36