Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z dużą ilością jabłek i nutą cytrynową
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3117
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 145
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 69
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3117
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 145
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 69
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, poddusić z cukrem, wsypać kisiele i dokładnie wymieszać, wystudzić. Składniki ciasta posiekać a następnie zagnieść. Podzielić na połowę, każdą część rozwałkować na wielkość blaszki. Jedną część ciasta podpiec w 200*C przez około 15 minut, wyjąć z piekarnika i wyłożyć masę jabłkową. Przykryć drugim ciastem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec do zarumienienia górnego ciasta ( ok. 30 min )