Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche, jabłka, dynia i przyprawa do szarlotki to idealne połączenie. Pyszne ciasto na każdą okazję.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2665
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 342
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2665
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 342
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z tłuszczem. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na pół godziny.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce do ogórków, odcisnąć z soku. Dynię zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłka połączyć z dynią, dodać cukier, przyprawę do szarlotki i mąkę ziemniaczaną, wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie części rozwałkować. Jedną część ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać bułką tartą, wyłożyć jabłka.
Przykryć drugim ciastem, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, Piec około 40 minut. Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem z wanilią.