Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kolory jesieni... A u Was jakie są?
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16804
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 829
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23559
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16804
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 829
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23559
Składniki
Składniki na ciasto (oprócz kaszy manny) zagnieść. Zrobić z niego kulę, schłodzić w lodówce. Jabłka i dynię zetrzeć na tarce, wymieszać z cukrem, skórką i sokiem. Jabłka i dynię dusić kilka minut na małym ogniu. Większą częścią ciasta wylepić dno formy. Ciasto posypać kaszą manną. Na ciasto wyłożyć masę jabłkowo -dyniową. Resztę ciasta zetrzeć na tarce, na dużych oczkach i posypać nim wierzch szarlotki. Ciasto piec na złoto ok. 50 minut w 180C.Upieczone i wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.