Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kolory jesieni... A u Was jakie są?
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15808
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15808
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Składniki
Składniki na ciasto (oprócz kaszy manny) zagnieść. Zrobić z niego kulę, schłodzić w lodówce. Jabłka i dynię zetrzeć na tarce, wymieszać z cukrem, skórką i sokiem. Jabłka i dynię dusić kilka minut na małym ogniu. Większą częścią ciasta wylepić dno formy. Ciasto posypać kaszą manną. Na ciasto wyłożyć masę jabłkowo -dyniową. Resztę ciasta zetrzeć na tarce, na dużych oczkach i posypać nim wierzch szarlotki. Ciasto piec na złoto ok. 50 minut w 180C.Upieczone i wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.