Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i smaczna szarlotka do dobrej herbaty.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4026
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415772
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2686
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4026
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415772
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2686
Składniki
Wykonanie ciasta: Żółtka utrzeć z cukrem i śmietaną, nadal ucierając dodawać porcjami mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać miód i dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać, ułożyć jabłka, posypać cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec przez 20 minut. Wykonanie bezy kokosowej: Białka ubić z solą i cukrem Na sztywno. Dodawać porcjami wiórki kokosowe, delikatnie mieszając łyżką. Bezę wyłożyć na podpieczone ciasto, ponownie wstawić do piekarnika, piec w temperaturze jak poprzednio przez 30 minut