Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i smaczna szarlotka do dobrej herbaty.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5318
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29645
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 211
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19267
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 947
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5318
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29645
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 211
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19267
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 947
Składniki
Wykonanie ciasta: Żółtka utrzeć z cukrem i śmietaną, nadal ucierając dodawać porcjami mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać miód i dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać, ułożyć jabłka, posypać cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec przez 20 minut. Wykonanie bezy kokosowej: Białka ubić z solą i cukrem Na sztywno. Dodawać porcjami wiórki kokosowe, delikatnie mieszając łyżką. Bezę wyłożyć na podpieczone ciasto, ponownie wstawić do piekarnika, piec w temperaturze jak poprzednio przez 30 minut