Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i smaczna szarlotka do dobrej herbaty.
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 128
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 65
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 128
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 65
Składniki
Wykonanie ciasta: Żółtka utrzeć z cukrem i śmietaną, nadal ucierając dodawać porcjami mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać miód i dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać, ułożyć jabłka, posypać cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec przez 20 minut. Wykonanie bezy kokosowej: Białka ubić z solą i cukrem Na sztywno. Dodawać porcjami wiórki kokosowe, delikatnie mieszając łyżką. Bezę wyłożyć na podpieczone ciasto, ponownie wstawić do piekarnika, piec w temperaturze jak poprzednio przez 30 minut