Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13138
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2499
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3651
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4572
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13138
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2499
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3651
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4572
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski. Dodaj jajko, cukier i masło. Całość zagnieść. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Ciastem wyłożyć dno i boki tortownicy. Jabłka obrać i pokroić w plastry i ułożyć na cieście. Posypać migdałami i cukrem pudrem. Kruszonka: Masło rozpuścić i dodać pozostałe składniki. Dokładnie połączyć. Wierzch ciasta posypać kruszonką. Piec w 190 stopniach przez 40 minut. Po ostygnięciu ciasta wierzch posypać cukrem pudrem.