Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna szarlotka, na kruchym spodzie i kruszonką. Szarlotka z prażonymi jabłkami, przekonałam się, że są najlepsze. Szarlotka wyszła pyszna.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3863
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3863
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać mąkę z proszkiem, zmiksować na niższych obrotach miksera a potem zagnieść. Mniejszą połowę ciasta odłożyć, na kruszonkę. Większą częścią ciasta wylepić blaszkę 30x40 cm. wyłożoną papierem do pieczenia. Jak ciasto klejące to maczać palce w mące.
masa-Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i zetrzeć na jarzynowej tarce. Trochę odcisnąć sok. Do garnka włożyć masło, starte jabłka. Dodać cukier, cynamon i sok z cytryny.Smażyć ok. 10 min a potem ostudzić.(Można to zrobić wieczorem) Masę jabłeczną wyłożyć na ciasto i rozsmarować.
Poskubać resztę ciasta jako kruszonkę. Można tutaj też maczać palce w mące.
Piec w 175 *C.ok 1 godz. Po upieczeniu ostudzić.
lukier-Cukier puder przesiać, dodać sok z cytryny i stopniowo po troszku gorącej wody. Mieszać do lejącej konsystencji. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać ciasto w esy-floresy.