Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka z lukrem"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2521
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 370
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 193
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2521
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 370
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 193
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem. Dodaj cukier puder, żółtka i śmietanę. Zagnieć ciasto. Podziel je na 2 części. Każdą zawiń w folię, schłodź.
Jabłka obierz, oczyść, rozgotuj z cukrem. Potem wymieszaj z biszkoptami i sokiem.
Blachę wyłóż pergaminem. Jedną część ciasta rozwałkuj, plackiem wylep spód blachy. Wyłóż jabłka.
Rozwałkuj drugą część ciasta. Plackiem przykryj nadzienie. Mocno zlep brzegi. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 st.
Lukier stop wg przepisu podanego na opakowaniu. Posmaruj nim wierzch szarlotki. Ciasto udekoruj posiekanymi migdałami.Źródło: Tina