Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 73
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 120
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 74
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 167
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 46
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 73
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 120
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 74
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 167
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 46
Składniki
Mąkę zmieszamy z proszkiem do pieczenia a następnie siekamy z margaryną.Jajka żółtka oddzielić od białek.Żółtka śmietanę oraz 3/4 szklanki cukru ubić na puszysto.Dodać do sypkich składników ,zagnieść ciasto.Podzielić na dwie części.Jedną część schłodzić w lodówce a drugą zamrozić w zamrażalniku na 1 godz.
Pigwę i jabłka utrzeć na tarce o grubszych oczkach.Dodać szklankę cukru i usmażyć,są lekko kwaskowe jeżeli ktoś lubi słodsze to zwiększyć porcję cukru.
Blaszkę 25x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Schłodzone w lodówce ciasto ,rozwałkować i włożyć do blaszki. Na ciasto wyłożyć usmażone jabłka z pigwą.
Białka ubić na sztywno dodając 1/4 szklanki cukru.Wyłożyć na masę jabłkowo- pigwową.
Wierzch pokryć ciastem utartym z zamrażalnika.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,piec około 40 min. lub do dobrego zrumienienia.