Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuszące podniebienie ciasto .
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 17
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 423
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14956
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1703
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 17
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 423
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14956
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1703
Składniki
Mąkę zmieszamy z proszkiem do pieczenia a następnie siekamy z margaryną.Jajka żółtka oddzielić od białek.Żółtka śmietanę oraz 3/4 szklanki cukru ubić na puszysto.Dodać do sypkich składników ,zagnieść ciasto.Podzielić na dwie części.Jedną część schłodzić w lodówce a drugą zamrozić w zamrażalniku na 1 godz.
Pigwę i jabłka utrzeć na tarce o grubszych oczkach.Dodać szklankę cukru i usmażyć,są lekko kwaskowe jeżeli ktoś lubi słodsze to zwiększyć porcję cukru.
Blaszkę 25x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Schłodzone w lodówce ciasto ,rozwałkować i włożyć do blaszki. Na ciasto wyłożyć usmażone jabłka z pigwą.
Białka ubić na sztywno dodając 1/4 szklanki cukru.Wyłożyć na masę jabłkowo- pigwową.
Wierzch pokryć ciastem utartym z zamrażalnika.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,piec około 40 min. lub do dobrego zrumienienia.