Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostrzych szarlotek na świecie! Z połówkami jabłek, a to znaczy, że wystarczy je obrać, przekroić na pół, wyłożyć na ciasto i do pieca. Czyż nie brzmi jak ekspresowe ciasto? Takie właśnie jest. Mały nakład pracy a dużo słodkiej przyjemności.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27792
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27792
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, podzielić na dwie części, owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażarki na godzinę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić dno jedną częścią ciasta. Ponakłuwać widelcem, posypać kaszą manną(bułką tartą) i włożyć lodówki. Jabłka obrać, przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne. Poukładać na cieście wypukłą stroną do góry. Posypać cynamonem. Drugą część ciasta rozwałkować na wielkość formy i przykryć jabłka łącznie z bokami. Ciasto ponakłuwać. Piec w 180°C przez około 50 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego.