Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z nadzieniem z rabarbaru
Rabarbar obierz i pokrój na małe kawałki
Uduś na patelni z cukrem aż woda wyparuje i powstanie konsystencja musu, odstaw do wystudzenia
Ciasto kruche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w dużej misce
Dodaj zimne masło pokrojone na małe kawałki
Rozetrzyj palcami do uzyskania kruszonki
Dodaj jajko i wyrób jednolite ciasto
Ciasto przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na 30 min
Dno formy wyłóż papierem do pieczenia
Podziel ciasto na dwie połowy i jedną wylep spód ciasta
Wylej wystudzony mus rabarbarowy i rozprowadź równomiernie łyżką
Na rabarbar wyłóż drugą połowę ciasta odrywając kawałki i rozpłaszczając w dłoniach
Gotowe ciasto piecz przez ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180°C
Po ostudzeniu posyp obficie cukrem pudrem
Bardzo szybkie ciasto. Lekkie i orzeźwiające. Z nutą rabarbaru i ulubionych d...
Odsłon: 4194
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 167
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1048
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3265
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2201
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 167
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1048
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3265
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2201
Składniki
Rabarbar obierz i pokrój na małe kawałki Uduś na patelni z cukrem aż woda wyparuje i powstanie konsystencja musu, odstaw do wystudzenia
Ciasto kruche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w dużej misce Dodaj zimne masło pokrojone na małe kawałki Rozetrzyj palcami do uzyskania kruszonki Dodaj jajko i wyrób jednolite ciasto Ciasto przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na 30 min
Dno formy wyłóż papierem do pieczenia Podziel ciasto na dwie połowy i jedną wylep spód ciasta Wylej wystudzony mus rabarbarowy i rozprowadź równomiernie łyżką Na rabarbar wyłóż drugą połowę ciasta odrywając kawałki i rozpłaszczając w dłoniach Gotowe ciasto piecz przez ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180°C Po ostudzeniu posyp obficie cukrem pudrem
Przepisy Desery
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Najlepsze ciasto z owocami
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam...
Odsłon: 327
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 147