Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z nadzieniem z rabarbaru
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11926
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11926
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Rabarbar obierz i pokrój na małe kawałki Uduś na patelni z cukrem aż woda wyparuje i powstanie konsystencja musu, odstaw do wystudzenia
Ciasto kruche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w dużej misce Dodaj zimne masło pokrojone na małe kawałki Rozetrzyj palcami do uzyskania kruszonki Dodaj jajko i wyrób jednolite ciasto Ciasto przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na 30 min
Dno formy wyłóż papierem do pieczenia Podziel ciasto na dwie połowy i jedną wylep spód ciasta Wylej wystudzony mus rabarbarowy i rozprowadź równomiernie łyżką Na rabarbar wyłóż drugą połowę ciasta odrywając kawałki i rozpłaszczając w dłoniach Gotowe ciasto piecz przez ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180°C Po ostudzeniu posyp obficie cukrem pudrem