Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z nadzieniem z rabarbaru
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15911
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6423
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15911
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6423
Składniki
Rabarbar obierz i pokrój na małe kawałki Uduś na patelni z cukrem aż woda wyparuje i powstanie konsystencja musu, odstaw do wystudzenia
Ciasto kruche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w dużej misce Dodaj zimne masło pokrojone na małe kawałki Rozetrzyj palcami do uzyskania kruszonki Dodaj jajko i wyrób jednolite ciasto Ciasto przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na 30 min
Dno formy wyłóż papierem do pieczenia Podziel ciasto na dwie połowy i jedną wylep spód ciasta Wylej wystudzony mus rabarbarowy i rozprowadź równomiernie łyżką Na rabarbar wyłóż drugą połowę ciasta odrywając kawałki i rozpłaszczając w dłoniach Gotowe ciasto piecz przez ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180°C Po ostudzeniu posyp obficie cukrem pudrem