Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu ciasto, mozemy do niego uzyc np robionego domowego musu pasuje idealnie do tartych jabłek. Polecam
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 374
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 374
Składniki
Z podanych składników nalezy wyrobic kruche ciasto
Wyrobione ciasto należy schłodzić 30 minut w lodówce i podzielić na dwie części
Jabłka obrać i zetrzec na tarce o dużych oczkach mozna dodac do nich domowego musu z jabłek oraz szczypte cynamonu.
Jedną część ciasta rozwałkować i wyłozyć na blache oraz nakłuwać widelcem, wyłozyć jabłka i wyłożyć drugą część ciasta można zetrzeć na tarce albo rozwałkować ciasto jak kto woli, sposób dowolny.
Tak przygotowane ciasto nakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni C. czas 30-45 minut w zależności od piekarnika
Tak wyglada po upieczeniu, jezeli chcemy żeby ciasto było wysokie nalezy wykorzystac większą ilosć jabłek .