Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu ciasto, mozemy do niego uzyc np robionego domowego musu pasuje idealnie do tartych jabłek. Polecam
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 981
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2869
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 981
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2869
Składniki
Z podanych składników nalezy wyrobic kruche ciasto
Wyrobione ciasto należy schłodzić 30 minut w lodówce i podzielić na dwie części
Jabłka obrać i zetrzec na tarce o dużych oczkach mozna dodac do nich domowego musu z jabłek oraz szczypte cynamonu.
Jedną część ciasta rozwałkować i wyłozyć na blache oraz nakłuwać widelcem, wyłozyć jabłka i wyłożyć drugą część ciasta można zetrzeć na tarce albo rozwałkować ciasto jak kto woli, sposób dowolny.
Tak przygotowane ciasto nakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni C. czas 30-45 minut w zależności od piekarnika
Tak wyglada po upieczeniu, jezeli chcemy żeby ciasto było wysokie nalezy wykorzystac większą ilosć jabłek .