Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu ciasto, mozemy do niego uzyc np robionego domowego musu pasuje idealnie do tartych jabłek. Polecam
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Z podanych składników nalezy wyrobic kruche ciasto
Wyrobione ciasto należy schłodzić 30 minut w lodówce i podzielić na dwie części
Jabłka obrać i zetrzec na tarce o dużych oczkach mozna dodac do nich domowego musu z jabłek oraz szczypte cynamonu.
Jedną część ciasta rozwałkować i wyłozyć na blache oraz nakłuwać widelcem, wyłozyć jabłka i wyłożyć drugą część ciasta można zetrzeć na tarce albo rozwałkować ciasto jak kto woli, sposób dowolny.
Tak przygotowane ciasto nakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni C. czas 30-45 minut w zależności od piekarnika
Tak wyglada po upieczeniu, jezeli chcemy żeby ciasto było wysokie nalezy wykorzystac większą ilosć jabłek .