Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu ciasto, mozemy do niego uzyc np robionego domowego musu pasuje idealnie do tartych jabłek. Polecam
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Z podanych składników nalezy wyrobic kruche ciasto
Wyrobione ciasto należy schłodzić 30 minut w lodówce i podzielić na dwie części
Jabłka obrać i zetrzec na tarce o dużych oczkach mozna dodac do nich domowego musu z jabłek oraz szczypte cynamonu.
Jedną część ciasta rozwałkować i wyłozyć na blache oraz nakłuwać widelcem, wyłozyć jabłka i wyłożyć drugą część ciasta można zetrzeć na tarce albo rozwałkować ciasto jak kto woli, sposób dowolny.
Tak przygotowane ciasto nakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni C. czas 30-45 minut w zależności od piekarnika
Tak wyglada po upieczeniu, jezeli chcemy żeby ciasto było wysokie nalezy wykorzystac większą ilosć jabłek .