Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polaczenie nalesnikow, jablek, cynamonu i smietanki- idealne na jesienne wieczory :-)
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 570
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 807
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 184
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 570
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 807
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 184
Składniki
Usmazyc 16 nalesnikow (z wlasnego przepisu lub z mojego - jest dostepny na moim profilu).
Jablka wymieszac z cukrem i cynamonem, podsmazyc ok 5 min na wolnym ogniu, ostudzic. Nalesniki faszerowac jablkami, i zwijac w ruloniki, ukladac je scisle jeden obok drugiego w prostokatnej, natluszczonej foremce.Smietane wymieszac z cukrem pudrem, posmarowac nia nalesniki z wierzchu, zapiekac 20 minut w temperaturze 180 stopni
Bialka ubic na sztywno, dodac powoli cukier, ubijac dalej, az cukier sie rozpusci. Dodac proszek budyniowy i powoli, delikatnie wymieszac.
Po 20 minutach wyjac nalesniki, posmarowac je piana z bialek i zapiekac jeszcze 10 minut- potem wylaczyc piekarnik i pozostawic w nim nalesniki jeszcze ok 5 minut. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 17
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 28