Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polaczenie nalesnikow, jablek, cynamonu i smietanki- idealne na jesienne wieczory :-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1078
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4238
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1078
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4238
Składniki
Usmazyc 16 nalesnikow (z wlasnego przepisu lub z mojego - jest dostepny na moim profilu).
Jablka wymieszac z cukrem i cynamonem, podsmazyc ok 5 min na wolnym ogniu, ostudzic. Nalesniki faszerowac jablkami, i zwijac w ruloniki, ukladac je scisle jeden obok drugiego w prostokatnej, natluszczonej foremce.Smietane wymieszac z cukrem pudrem, posmarowac nia nalesniki z wierzchu, zapiekac 20 minut w temperaturze 180 stopni
Bialka ubic na sztywno, dodac powoli cukier, ubijac dalej, az cukier sie rozpusci. Dodac proszek budyniowy i powoli, delikatnie wymieszac.
Po 20 minutach wyjac nalesniki, posmarowac je piana z bialek i zapiekac jeszcze 10 minut- potem wylaczyc piekarnik i pozostawic w nim nalesniki jeszcze ok 5 minut. Smacznego :-)