Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polaczenie nalesnikow, jablek, cynamonu i smietanki- idealne na jesienne wieczory :-)
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21677
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 236
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 293
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21677
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 236
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 293
Składniki
Usmazyc 16 nalesnikow (z wlasnego przepisu lub z mojego - jest dostepny na moim profilu).
Jablka wymieszac z cukrem i cynamonem, podsmazyc ok 5 min na wolnym ogniu, ostudzic. Nalesniki faszerowac jablkami, i zwijac w ruloniki, ukladac je scisle jeden obok drugiego w prostokatnej, natluszczonej foremce.Smietane wymieszac z cukrem pudrem, posmarowac nia nalesniki z wierzchu, zapiekac 20 minut w temperaturze 180 stopni
Bialka ubic na sztywno, dodac powoli cukier, ubijac dalej, az cukier sie rozpusci. Dodac proszek budyniowy i powoli, delikatnie wymieszac.
Po 20 minutach wyjac nalesniki, posmarowac je piana z bialek i zapiekac jeszcze 10 minut- potem wylaczyc piekarnik i pozostawic w nim nalesniki jeszcze ok 5 minut. Smacznego :-)