Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polaczenie nalesnikow, jablek, cynamonu i smietanki- idealne na jesienne wieczory :-)
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 120
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5492
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1095
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 431
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1173
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 120
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5492
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1095
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 431
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1173
Składniki
Usmazyc 16 nalesnikow (z wlasnego przepisu lub z mojego - jest dostepny na moim profilu).
Jablka wymieszac z cukrem i cynamonem, podsmazyc ok 5 min na wolnym ogniu, ostudzic. Nalesniki faszerowac jablkami, i zwijac w ruloniki, ukladac je scisle jeden obok drugiego w prostokatnej, natluszczonej foremce.Smietane wymieszac z cukrem pudrem, posmarowac nia nalesniki z wierzchu, zapiekac 20 minut w temperaturze 180 stopni
Bialka ubic na sztywno, dodac powoli cukier, ubijac dalej, az cukier sie rozpusci. Dodac proszek budyniowy i powoli, delikatnie wymieszac.
Po 20 minutach wyjac nalesniki, posmarowac je piana z bialek i zapiekac jeszcze 10 minut- potem wylaczyc piekarnik i pozostawic w nim nalesniki jeszcze ok 5 minut. Smacznego :-)