Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szlachecki miodownik"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 272
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 110
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 186
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 272
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 110
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 186
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
ok. 3 tyg. wcześniej; Porcja: 295 kcal; Cena porcji: ok. 1 zł;
Obie mąki wymieszaj z sodą i proszkiem. Miód stop z cukrem, masłem i 1/3 szkl. wody. Przestudź. Dodaj spirytus i wlej do sypkich składników. Wbij jajka. Zagnieć ciasto. Przełóż do szklanego naczynia. Przykryj ściereczką i odstaw w chłodne miejsce.
Po mniej więcej 2 tygodniach ciasto rozwałkuj. Placek ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 35 minut.
Placek zawiń w ściereczkę i odłóż na 10 dni. Potem oblej polewą i udekoruj bakaliami.Źródło: Naj