Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremówka kojarzy sie z trudnością , ta jest bardzo łatwa i szybka a ciasto listkuje się jak francuskie
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 845
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12621
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 845
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12621
Składniki
ciasto 1 rozwałkować na koło o średnicy ok 15-20 cm ciasto 2 również rozwałkowac , położyć na pierwszym i jeszcze razem lekko przewałkowac
zwinąć w rulon i przekroić na pół, pierwszą połowę rozwałkowac i położyć na blachę do kremówki , piec na złoty kolor, tak samo postąpić z drugim kawałkiem gdy pierwszy placek siedzi w piecu robimu krem odlewamy troczę mleka reszte gotujemy do odlanego mleka dodajemy pozostałe składniki i wlewamy na gorące mleko , gotujemy krem aż straci surowy zapach mąki
gdy drugie ciasto zaczyna się rumienić wylewamy gorący krem na pierwszy upieczony placek a następnie przykrywamy kolejnym gdy kremówka lekko ostygnie posypujemy cukrem pudrem . Tą kremówkę robi się naprawdę szybko