Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybka sałatka ze szparagami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35937
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 155
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 268
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 319
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35937
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 155
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 268
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 319
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Idealny makaron powinien być al dente, czyli lekko twardawy. Gdy się ugotuje, odcedź go i przepłucz zimną wodą.
Szparagi umyj i odetnij zdrewniałe końce. Szparagi wrzuć do wrzątku z dodatkiem szczypty soli oraz cukru i gotuj ok. 6-8 minut. Następnie włóż je do miski z bardzo zimną wodą a gdy wystygną, pokrój je na mniejsze kawałki. Pomidorki oraz rzodkiewki umyj i osusz. Pomidorki przekrój na pół a rzodkiewki pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w talarki. Do słoiczka wlej oliwę oraz sok z cytryny, zakręć. Mieszaj tak długo, aż się połączą.
Do miski włóż makaron, dodaj szparagi, cebulę, rzodkiewki, oliwki oraz pomidorki, polej dressingiem, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rada: Wybieraj cienkie szparagi – nie będą łykowate.
20 minut. Porcja: 200 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie