Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27529
Dodano: 30.07.2016
Odsłon: 2903
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Ryż basmati gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki i rozprowadzamy w niej budyń. Pozostałą część mleka zagotowujemy, dodajemy ksylitol, masło oraz wymieszany w szklance budyń i ponownie zagotowujemy. Do gotowego budyniu dodajemy ryż, mieszamy, przelewamy do miseczek i schładzamy w lodówce.
Schłodzony deser podajemy z ulubionym dżemem (u mnie agrestowy) lub ze świeżymi owocami.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

Docherro 01 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
Świetny deserek:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

tylife 30 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
Pyszności! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 30 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
na pewno jest pyszne, coś dla naszej małej księżniczki Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 30 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
Piękne zdjęcie, zachęca bardzo :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 30 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo apetycznie :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 30 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
MMM <3 Boski <3 A ten dżem, bajka <3 Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz