Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja na prosty i szybki w przygotowaniu deser budyniowy z ryżem basmati oraz dżemem agrestowym. Deser jest bardzo pożywny. Może stanowić świetną oraz smakowitą przekąskę energetyczną. Smacznie polecam :)
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 458
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 979
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 458
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 979
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Składniki
Ryż basmati gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki i rozprowadzamy w niej budyń. Pozostałą część mleka zagotowujemy, dodajemy ksylitol, masło oraz wymieszany w szklance budyń i ponownie zagotowujemy. Do gotowego budyniu dodajemy ryż, mieszamy, przelewamy do miseczek i schładzamy w lodówce. Schłodzony deser podajemy z ulubionym dżemem (u mnie agrestowy) lub ze świeżymi owocami. Życzę smacznego! :)