Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smakowite, pożywne i lekkie desery, które mogę przygotować błyskawicznie i cieszyć nimi swoje podniebienie. Dzisiaj zapraszam na deser, który przypomni nam smaki lata, a do tego będzie zdrowy i dietetyczny. Truskawki w połączeniu z delikatnym serkiem homogenizowanym oraz ekspandowaną kaszą jaglaną to idealne połączenie, które często wybieram jako drugie śniadanie lub lekką przekąskę w ciągu dnia :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Lekko rozmrożone truskawki miksujemy na jednolitą i gładką masę lodową. Jeżeli truskawki nie są zbyt słodkie dodajmy do nich ksylitol. Następnie do szklanki lub pucharków nakładamy naprzemiennie chudy serek homogenizowany, ekspandowaną kaszę jaglaną oraz truskawkową masę lodową. Na wierchu układamy liofilizowane owoce. Osoby które lubią bardziej słodkie desery mogą dodać do deseru miód lub wybrać kaszę jaglaną z jego dodatkiem. Życzę smacznego! :)