Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio jakoś focimy tylko ciasta, które pieczemy:) Może to i lepiej...ciasta są ok:) Dzisiaj też bardzo dobre drożdżowe;)
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12508
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 893
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12508
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 893
Składniki
W misce układamy warstwowo składniki. Na dno miski rozkruszamy drożdże. Cukier waniliowy, cukier i jajka roztrzepujemy razem i wylewamy na drożdże. Następnie wlewamy olej i mleko. Na koniec maka. Taką gotową miskę odstawiamy na 4 godziny w ciepłym miejscu aż drożdże wypłyną na wierzch. Po tym czasie wyrabiamy ciasto. Wkładamy do foremki. Piekarnik nastawiamy na 150 stopni. Jak wyrośnie ponad normę /ok. 15 minut/ zwiększamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy około 50 minut.