Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj oprócz gofrów upiekłam sobie jeszcze ciasto na weekend .
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3752
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 698
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3752
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 698
Składniki
Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej.
Do miski dodać produkty na ciasto.
Wszystko dokładnie wyrobić za pomocą rąk na gładkie ciasto.
Blaszkę 12 * 40 wyłożyć papierem do pieczenia położyć jedną część ciasta.
Na ciasto wyłożyć starte na tarce jarzynowej jabłka.
Przykryć drugą połową ciasta.
Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 minut i piec około godziny w zależności od piekarnika.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Ciasto wyszło fajne kruche nadaje się dla gości jak i do kawy.
Kroić na drugi dzień, no chyba że ktoś nie wytrzyma
Polecam. ciasto nie jest za słodkie takie w sam raz.