Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
10 minut - takiego czasu potrzeba do przygotowania tego ciasta, nie licząc oczywiście czasu pieczenia:). Bez miksera, bez sterty brudnych naczyń i kłopotów:).
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Składniki
W jednej misce mieszamy ze sobą: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cukier. W drugiej misce mieszamy ze sobą: jajka, mleko, olej i dżem truskawkowy. Następnie do składników suchych wlewamy składniki mokre, mieszamy drewnianą łyżką wyłącznie do połączenia składników.
Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 12x30cm). Pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Czekoladę podgrzewamy z mlekiem do rozpuszczenia. Smarujemy nią przestudzone ciasto, posypujemy posypką cukrową. Zostawiamy do momentu aż polewa zastygnie.