Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
10 minut - takiego czasu potrzeba do przygotowania tego ciasta, nie licząc oczywiście czasu pieczenia:). Bez miksera, bez sterty brudnych naczyń i kłopotów:).
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 12
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1042
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 385
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3558
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 150
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 12
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1042
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 385
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3558
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 150
Składniki
W jednej misce mieszamy ze sobą: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cukier. W drugiej misce mieszamy ze sobą: jajka, mleko, olej i dżem truskawkowy. Następnie do składników suchych wlewamy składniki mokre, mieszamy drewnianą łyżką wyłącznie do połączenia składników.
Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 12x30cm). Pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Czekoladę podgrzewamy z mlekiem do rozpuszczenia. Smarujemy nią przestudzone ciasto, posypujemy posypką cukrową. Zostawiamy do momentu aż polewa zastygnie.