Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka trochę ekspresowa wersja sernika z dynią. Spód na herbatnikach i domowy mus z dyni.
Tortownica 20 cm, wyłożona herbatnikami.
Bok lekko wysmarować tłuszczem.
Ja miałam już gotowe puree w słoiczku.
Jak zrobić puree podaję na końcu.
Ciasteczka kruszymy w ręku na średnie kawałki.
Ser miksujemy z oboma cukrami, dodajemy po jednym jajku, puree z dyni i proszek budyniowy.
Nie wyrabiajmy masy zbyt długo, tylko do połączenia się składników.
Do masy sernikowej dodajemy pokruszone ciasteczka i wszystko mieszamy łyżką.
Gotową masę przekładamy do blaszki.
Całość pieczemy w 175 C przez około 60 minut, sernik studzimy w piekarniku.
Ostudzony posypujemy kakao.
PUREE Z DYNI.
Dynię umyć, wydrążyć łyżką środek z nasionami . Obrać za skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywką.
Piec w 180 C przez około 60 minut, potem zmiksować.
Puree przechowujemy w słoiku przez 3-4 dni w lodówce.
Do smalcu z boczkiem, cebulą i jabłkiem pysznie smakują ogórki małosolne. To...
Odsłon: 57
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 469
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 79
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 36
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 47
Do smalcu z boczkiem, cebulą i jabłkiem pysznie smakują ogórki małosolne. To...
Odsłon: 57
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 469
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 79
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 36
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 47
Składniki
Tortownica 20 cm, wyłożona herbatnikami. Bok lekko wysmarować tłuszczem. Ja miałam już gotowe puree w słoiczku. Jak zrobić puree podaję na końcu. Ciasteczka kruszymy w ręku na średnie kawałki. Ser miksujemy z oboma cukrami, dodajemy po jednym jajku, puree z dyni i proszek budyniowy. Nie wyrabiajmy masy zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Do masy sernikowej dodajemy pokruszone ciasteczka i wszystko mieszamy łyżką. Gotową masę przekładamy do blaszki. Całość pieczemy w 175 C przez około 60 minut, sernik studzimy w piekarniku. Ostudzony posypujemy kakao. PUREE Z DYNI. Dynię umyć, wydrążyć łyżką środek z nasionami . Obrać za skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywką. Piec w 180 C przez około 60 minut, potem zmiksować. Puree przechowujemy w słoiku przez 3-4 dni w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Desery
Przepis na ciasteczka bez masła, bez tłuszczu. Bardzo szybkie!
Desery
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
SERNIK GALARETKOWIEC
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 36
Torcik dla synowej
Torcik który dzisiaj przedstawiam , zrobiłam dla mojej synowej na jej kolejne...
Odsłon: 267