Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na coś szybkiego do kawki: kruche babeczki wypełnione kremem z bitej śmietany i mascarpone ozdobione kwaskowymi owocami- mirabelkami i kiwi.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1246
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3409
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1001
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1246
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3409
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1001
Składniki
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Serek mascarpone rozcieramy łyżką, dodajemy porcjami ubitą śmietanę i dokładnie mieszamy. Przygotowanym kremem napełniamy korpusy babeczek. Dekorujemy pokrojonymi owocami kiwi i połówkami wydrylowanych mirabelek /moje były czerwone i bardzo dojrzałe, skórka łatwo odchodziła więc je obrałam/. Słodkawy krem idealnie komponuje się z kwaskowatymi owocami:)