Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na coś szybkiego do kawki: kruche babeczki wypełnione kremem z bitej śmietany i mascarpone ozdobione kwaskowymi owocami- mirabelkami i kiwi.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 301
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2244
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2791
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 628
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 301
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2244
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2791
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 628
Składniki
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Serek mascarpone rozcieramy łyżką, dodajemy porcjami ubitą śmietanę i dokładnie mieszamy. Przygotowanym kremem napełniamy korpusy babeczek. Dekorujemy pokrojonymi owocami kiwi i połówkami wydrylowanych mirabelek /moje były czerwone i bardzo dojrzałe, skórka łatwo odchodziła więc je obrałam/. Słodkawy krem idealnie komponuje się z kwaskowatymi owocami:)