Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i przepyszne bułki z żurawiną, rodzynkami, jabłkiem i miętą.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10578
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3216
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2330
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10578
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3216
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2330
Składniki
Porcja na 10-13 placków. U mnie było 11 większych sztuk. Żurawinę i rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, jak namiękną odcedzić. Jajka lekko ubić z dwoma cukrami. Dolewamy olej, wsypujemy mąkę z proszkiem i cynamonem Mieszamy łyżką, masa będzie dość lepka. Jabłka pokroić w kosteczkę, wmieszać w ciasto razem z żurawiną , rodzynkami i posiekaną miętą. Łyżką wykładać porcje ciasta na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec w 200 C w zależności od wielkości placków 15-20 minut.