Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i przepyszne bułki z żurawiną, rodzynkami, jabłkiem i miętą.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7009
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30557
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29280
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7009
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30557
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29280
Składniki
Porcja na 10-13 placków. U mnie było 11 większych sztuk. Żurawinę i rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, jak namiękną odcedzić. Jajka lekko ubić z dwoma cukrami. Dolewamy olej, wsypujemy mąkę z proszkiem i cynamonem Mieszamy łyżką, masa będzie dość lepka. Jabłka pokroić w kosteczkę, wmieszać w ciasto razem z żurawiną , rodzynkami i posiekaną miętą. Łyżką wykładać porcje ciasta na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec w 200 C w zależności od wielkości placków 15-20 minut.