Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i przepyszne bułki z żurawiną, rodzynkami, jabłkiem i miętą.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Porcja na 10-13 placków. U mnie było 11 większych sztuk. Żurawinę i rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, jak namiękną odcedzić. Jajka lekko ubić z dwoma cukrami. Dolewamy olej, wsypujemy mąkę z proszkiem i cynamonem Mieszamy łyżką, masa będzie dość lepka. Jabłka pokroić w kosteczkę, wmieszać w ciasto razem z żurawiną , rodzynkami i posiekaną miętą. Łyżką wykładać porcje ciasta na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec w 200 C w zależności od wielkości placków 15-20 minut.