Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i przepyszne bułki z żurawiną, rodzynkami, jabłkiem i miętą.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5556
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48058
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5556
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48058
Składniki
Porcja na 10-13 placków. U mnie było 11 większych sztuk. Żurawinę i rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, jak namiękną odcedzić. Jajka lekko ubić z dwoma cukrami. Dolewamy olej, wsypujemy mąkę z proszkiem i cynamonem Mieszamy łyżką, masa będzie dość lepka. Jabłka pokroić w kosteczkę, wmieszać w ciasto razem z żurawiną , rodzynkami i posiekaną miętą. Łyżką wykładać porcje ciasta na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec w 200 C w zależności od wielkości placków 15-20 minut.