Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, tanie i smaczne ciastka z kawałkami czekolady.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj sól, proszek, cukier wanilinowy i wymieszaj. W oddzielnej misce ubij miękkie masło z cukrem ( na puszystą masę), następnie dodaj mieszankę mąki i miksuj jeszcze parę minut.
Każdą tabliczkę czekolady pokrój na drobne kawałki. Wrzuć do ciasta i wymieszaj. Najlepiej ręką.
Przyszykuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i nagrzej piekarnik do 160 stopni C. Nabieraj porcje ciasta i kładź na blaszce. Im większą kulkę zrobisz tym większe ciastko wyjdzie. Łyżeczka, łyżka, gałka do lodów... obojętne Piecz około 15 min, aż brzegi będą rumiane. Po pieczeniu będą miękkie, nie przejmuj się, jak będą stygnąć stwardnieją.