Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, tanie i smaczne ciastka z kawałkami czekolady.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj sól, proszek, cukier wanilinowy i wymieszaj. W oddzielnej misce ubij miękkie masło z cukrem ( na puszystą masę), następnie dodaj mieszankę mąki i miksuj jeszcze parę minut.
Każdą tabliczkę czekolady pokrój na drobne kawałki. Wrzuć do ciasta i wymieszaj. Najlepiej ręką.
Przyszykuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i nagrzej piekarnik do 160 stopni C. Nabieraj porcje ciasta i kładź na blaszce. Im większą kulkę zrobisz tym większe ciastko wyjdzie. Łyżeczka, łyżka, gałka do lodów... obojętne Piecz około 15 min, aż brzegi będą rumiane. Po pieczeniu będą miękkie, nie przejmuj się, jak będą stygnąć stwardnieją.