Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś szybkie ciasto, tak zwane kryzysowe :) Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, ale akurat nie macie jajek, to nic nie szkodzi. Ciasto i tak możecie zrobić i to całkiem smaczne ciasto. Dodatkowo jest to ciasto szybkie i proste w wykonaniu. Wystarczy w misce wymieszać składniki suche, dodać składniki mokre i wszystko razem wymieszać. Przekładamy do foremki i czekamy, aż się upiecze. Sprawdźcie przepis.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 395
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3707
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 395
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3707
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 764
Składniki
Suche składniki wsypać do miski. Wymieszać. Wlać olej, mleko i ocet. Wymieszać wszystko łyżką do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 45-50 minut. Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Najlepiej sprawdzić patyczkiem. Jeśli jest suchy, ciasto gotowe.
Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Wystudzone ciasto udekorować polewą.