Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia tego ciasta nie potrzeba ani miksera ani dużej ilości wolnego czasu:). Składniki wymieszamy ze sobą szybciej niż nagrzeje się nam piekarnik, zajmie nam to nie więcej niż 10 minut - później wystarczy już tylko zaczekać aż ciasto się upiecze:).
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2739
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 724
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2739
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 724
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Składniki suche mieszamy ze sobą w misce. W drugiej misce roztrzepujemy widelcem składniki mokre i cukier. Do składników mokrych wsypujemy suche, mieszamy krótko drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników.
Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto (będzie gęste), na wierzch wykładamy umyte borówki delikatnie wciskając je w ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę, do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.