Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia tego ciasta nie potrzeba ani miksera ani dużej ilości wolnego czasu:). Składniki wymieszamy ze sobą szybciej niż nagrzeje się nam piekarnik, zajmie nam to nie więcej niż 10 minut - później wystarczy już tylko zaczekać aż ciasto się upiecze:).
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 378
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1449
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5645
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 314
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 378
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1449
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5645
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 314
Składniki
Składniki suche mieszamy ze sobą w misce. W drugiej misce roztrzepujemy widelcem składniki mokre i cukier. Do składników mokrych wsypujemy suche, mieszamy krótko drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników.
Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto (będzie gęste), na wierzch wykładamy umyte borówki delikatnie wciskając je w ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę, do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.