Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne ciasto na niedzielę bez użycia miksera, można użyć dowolnych owoców świeżych, mrożonych lub z kompotu. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i gotowe. Polecam.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85327
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2618
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10053
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4144
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7178
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85327
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2618
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10053
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4144
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7178
Składniki
Do miski wbij jajka, roztrzep trzepaczką razem z cukrem na puszystą masę, następnie dodaj kefir oraz przesianą mąkę z proszkiem. Wymieszaj energicznie stopniowo dolewając olej. Wymieszaj na jednolitą masę.
Blachę o wymiarach 30x20 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto, wyrównaj. Jabłka obierz, usuń gniazda i pokrój na ósemki, ułóż na cieście.
Piec około 35 minut na złoty kolor w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.