Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne piaskowe ciasto z jabłkami obtoczonymi w kakao i cynamonie. Idealne z mlekiem, jogurtem, kawą czy kakao. Doskonała przekąska pudełkowa do pracy czy szkoły. Jako stały kibic siatkówki, pełna szczęścia z wejścia naszych siatkarzy do finału Mistrzostw Świata, z radością zapraszam do zapoznania się z moim pysznym ciastem :)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem , posypana bułką tartą. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w cząstki i obtoczyć w kakao wymieszanym z cynamonem. Obie mąki wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć, dodając stopniowo cukier, jajka, mąkę i mleko. Część ciasta przełożyć do tortownicy, wyrównać. Wyłożyć większość jabłek.
Przykryć pozostałym ciastem, rozłożyć jabłka i lekko je wcisnąć w ciasto. Piec w 180 C około 70-80 minut, do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem i udekorować suszonymi jabłkami.