Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na ciasto z samych białek, które robi się szybko. Jest całkiem smaczne i niedrogie, więc jeśli nie chcemy wyrzucać białek możemy pokusić się właśnie o takie ciasto na deser.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 99
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 99
Składniki
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę Do ubitych białek dosypujemy partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając ciasto, ale na mniejszych obrotach oraz dodajemy olej Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Boki tortownicy smarujemy masłem Na cieście układamy obrane jabłka pocięte na ósemki. Po obraniu skrapiamy je sokiem z cytryny, posypujemy cukrem waniliowym i oprószamy cynamonem Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 40 minut