Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkiem i krówką, posypane cynamonową kruszonką. Jak na tak proste i szybkie do zrobienia ciasto, jest niezwykle smaczne. Dodatek jogurtu i jabłka do ciasta sprawia, że ma ono idealny stopień "wilgotności", a do tego jeszcze aromatyczna kruszonka, która zdobi wierzch. :)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
Składniki
Mąkę, proszek, sodę, sól i cukier wymieszać. W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt i masło. Przesypać suche składniki do mokrych i krótko wymieszać. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Masę krówkową lekko podgrzać, dorzucić jabłko i dokładnie wymieszać. Do kwadratowej lub mniejszej okrągłej formy wyłożyć połowę ciasta. Rozłożyć jabłka. Rozsmarować na jabłkach pozostałą część ciasta. Składniki na kruszonkę rozetrzeć palcami. Posypać nią ciasto. Piec w 180°C przez 45-50 minut.