Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkiem i krówką, posypane cynamonową kruszonką. Jak na tak proste i szybkie do zrobienia ciasto, jest niezwykle smaczne. Dodatek jogurtu i jabłka do ciasta sprawia, że ma ono idealny stopień "wilgotności", a do tego jeszcze aromatyczna kruszonka, która zdobi wierzch. :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9807
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2446
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1597
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 581
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3740
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9807
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2446
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1597
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 581
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3740
Składniki
Mąkę, proszek, sodę, sól i cukier wymieszać. W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt i masło. Przesypać suche składniki do mokrych i krótko wymieszać. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Masę krówkową lekko podgrzać, dorzucić jabłko i dokładnie wymieszać. Do kwadratowej lub mniejszej okrągłej formy wyłożyć połowę ciasta. Rozłożyć jabłka. Rozsmarować na jabłkach pozostałą część ciasta. Składniki na kruszonkę rozetrzeć palcami. Posypać nią ciasto. Piec w 180°C przez 45-50 minut.