Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś pyszne i proste ciasto najlepiej smakujące z jagodami albo z borówkami, serdecznie polecam :-)
mikser, foremka o wymiarach 24cm x 24cm
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 999
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4282
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 716
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1014
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3966
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 999
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4282
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 716
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1014
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3966
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Składniki
1. Do misy miksera wbijamy 4 jajka, wsypujemy 1 szklankę cukru, dodajemy szczyptę soli i miksujemy na puszystą masę. 2. Do miksującej masy wlewamy stopniowo pół szklanki oleju. 3. Następnie stopniowo wsypujemy 2 szklanki mąki pszennej zmieszanej z dwiema łyżeczkami proszku do pieczenia i dalej miksujemy, teraz już na najwolniejszych obrotach. 4. Jagody mieszamy z odrobiną mąki. W tym przepisie użyłam jagód mrożonych, z mrożonymi owocami ciasto też się świetnie udaje. 5. Następnie 2/3 jagód mieszamy z ciastem. 6. Blachę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Ciasto przekładamy na blachę. 7. Na wierzch wykładamy pozostałe jagody. 8. Pieczemy przez ok. 45-50 minut z grzaniem góra-dół na drugiej półce od dołu. 9. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Posypujemy cukrem pudrem. Jak wystygnie - zajadamy :-) Ciasto jest mięciutkie, aromatyczne, przepyszne, serdecznie polecam :-)