Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,kwaskowe i bez tłuszczu.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17715
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1809
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15452
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6358
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17715
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1809
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15452
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6358
Składniki
Rabarbar umyć,obrać i pokroić na kawałki (u mnie ok 1 cm).Zasypać cukrem i wstawić na ok godz do lodówki.
Następnie wbić jajka,wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą,cukier waniliowy i dokładnie wymieszać,najlepiej drewnianą łyżką.Ciasto będzie dość gęste.
Małą blaszkę (u mnie okrągła ok 25cm) wysmarować lekko margaryną i posypać mąką.Wyłożyć ciasto,delikatnie wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika do 175 - 180 st na ok 40 min.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.