Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,kwaskowe i bez tłuszczu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1703
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1497
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1722
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1703
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1497
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1722
Składniki
Rabarbar umyć,obrać i pokroić na kawałki (u mnie ok 1 cm).Zasypać cukrem i wstawić na ok godz do lodówki.
Następnie wbić jajka,wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą,cukier waniliowy i dokładnie wymieszać,najlepiej drewnianą łyżką.Ciasto będzie dość gęste.
Małą blaszkę (u mnie okrągła ok 25cm) wysmarować lekko margaryną i posypać mąką.Wyłożyć ciasto,delikatnie wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika do 175 - 180 st na ok 40 min.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.