Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,kwaskowe i bez tłuszczu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422187
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2263
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422187
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2263
Składniki
Rabarbar umyć,obrać i pokroić na kawałki (u mnie ok 1 cm).Zasypać cukrem i wstawić na ok godz do lodówki.
Następnie wbić jajka,wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą,cukier waniliowy i dokładnie wymieszać,najlepiej drewnianą łyżką.Ciasto będzie dość gęste.
Małą blaszkę (u mnie okrągła ok 25cm) wysmarować lekko margaryną i posypać mąką.Wyłożyć ciasto,delikatnie wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika do 175 - 180 st na ok 40 min.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.