Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,kwaskowe i bez tłuszczu.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Składniki
Rabarbar umyć,obrać i pokroić na kawałki (u mnie ok 1 cm).Zasypać cukrem i wstawić na ok godz do lodówki.
Następnie wbić jajka,wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą,cukier waniliowy i dokładnie wymieszać,najlepiej drewnianą łyżką.Ciasto będzie dość gęste.
Małą blaszkę (u mnie okrągła ok 25cm) wysmarować lekko margaryną i posypać mąką.Wyłożyć ciasto,delikatnie wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika do 175 - 180 st na ok 40 min.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.