Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto do kawy z rabarbarem i słodką kruszonką. Ciasto jest bardzo proste, zawsze się udaje, a do jego przygotowania zamiast rabarbaru możemy użyć ulubionych owoców - mrożonych lub świeżych. Ważne, aby wszystkie składniki przed przystąpieniem do pracy w kuchni osiągnęły temperaturę pokojową. Upieczone ciasto z rabarbarem i kruszonką przed podaniem można udekorować gęstym lukrem, ale nie jest to konieczne. Również bez tego dodatku będzie odpowiednio słodkie.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Składniki
Rabarbar umyj, obierz i pokrój na 3-4 cm kawałki.
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do osobnej miski wbij jajka i ubij je z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj kolejno: jogurt naturalny, olej oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki zmiksuj do połączenia (nie powinny pozostać żadne grudki).
W osobnej misce rozetrzyj w palcach margarynę z cukrem i mąką.
Formę na ciasto (około 20x24 cm) wysmaruj margaryną i oprósz mąką. Ciasto przelej do formy. Na górę ciasta wyłóż pokrojony rabarbar i kruszonkę.
Ciasto z rabarbarem i kruszonką wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około godzinę. Piecz do suchego patyczka.