Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto do kawy z rabarbarem i słodką kruszonką. Ciasto jest bardzo proste, zawsze się udaje, a do jego przygotowania zamiast rabarbaru możemy użyć ulubionych owoców - mrożonych lub świeżych. Ważne, aby wszystkie składniki przed przystąpieniem do pracy w kuchni osiągnęły temperaturę pokojową. Upieczone ciasto z rabarbarem i kruszonką przed podaniem można udekorować gęstym lukrem, ale nie jest to konieczne. Również bez tego dodatku będzie odpowiednio słodkie.
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1258
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 34
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 54
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1258
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 34
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 54
Składniki
Rabarbar umyj, obierz i pokrój na 3-4 cm kawałki.
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do osobnej miski wbij jajka i ubij je z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj kolejno: jogurt naturalny, olej oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki zmiksuj do połączenia (nie powinny pozostać żadne grudki).
W osobnej misce rozetrzyj w palcach margarynę z cukrem i mąką.
Formę na ciasto (około 20x24 cm) wysmaruj margaryną i oprósz mąką. Ciasto przelej do formy. Na górę ciasta wyłóż pokrojony rabarbar i kruszonkę.
Ciasto z rabarbarem i kruszonką wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około godzinę. Piecz do suchego patyczka.