Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie delikatne ucierane ciasto ze śliwkami. Będą do niego pasowały także inne owoce np maliny czy jagody.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 170
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 866
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20014
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Cały czas miksując dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 27 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki przekrawamy na pół, usuwamy pestki i układamy na cieście, posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto pieczemy w 190°C przez około 45 minut. Smacznego :)