Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze ciasto jakie polecam jest bardzo prostym, szybkim ciastem. Można go przygotować z różnymi owocami, ja dzisiaj jeszcze z truskawkami. Ciasto bardzo smaczne, szybko znika ze stołu. Polecam
średniej wielkości blaszka, mikser, łyżka drewniana, miska, szklanka,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Składniki
Blaszkę średniej wielkości wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Jajka utrzeć lub zmiksować z cukrem, wlać śmietanę i olej , zmiksować na gładką masę. Do masy wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do przygotowanej średniej wielkości blaszki. Na cieście rozłożyć przygotowane truskawki przekrojeniem do góry. Włożyć piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto gotowe do skrojenia.