Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze ciasto jakie polecam jest bardzo prostym, szybkim ciastem. Można go przygotować z różnymi owocami, ja dzisiaj jeszcze z truskawkami. Ciasto bardzo smaczne, szybko znika ze stołu. Polecam
średniej wielkości blaszka, mikser, łyżka drewniana, miska, szklanka,
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 192
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 216
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 291
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 47
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 192
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 216
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 291
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 47
Składniki
Blaszkę średniej wielkości wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Jajka utrzeć lub zmiksować z cukrem, wlać śmietanę i olej , zmiksować na gładką masę. Do masy wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do przygotowanej średniej wielkości blaszki. Na cieście rozłożyć przygotowane truskawki przekrojeniem do góry. Włożyć piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto gotowe do skrojenia.