Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy chcesz zabłysnąć przed gośćmi a masz mało czasu to jest przepis dla ciebie. Prosto szybko i smacznie!!!
Deska, nóż, łyżeczka, pędzelek
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na trójkąty. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. W szerszym brzegu układamy dowolne nadzienie np. Dżem lub krem. Zawijamy.. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem. Pieczemy 15 min w temp. 170 stopni C. Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. Smacznego