Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu kruche rogaliki. Do ich zrobienia potrzebujesz jedynie czterech składników.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3961
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423081
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2574
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3961
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423081
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2574
Składniki
Do wysypanej na stolnice mąki dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło – wszystko posiekaj za pomocą noża. Gdy składniki się lekko połączą zrób wgłębienie i wlej śmietanę. Ciasto energicznie wyrabiaj do momentu, aż będzie gładkie i elastyczne. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż na 10 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto podziel na mniejsze kawałki. Każdy z nich rozwałkuj tak, aby miały kształt koła. Wykrawaj trójkąty. Na szerszą część wyłóż kopiastą łyżkę marmolady i zwiń w kierunku węższej części.
Rogaliki układaj w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszkę. Piecz w 180 stopniach przez około 20 minut.
Pozostaw do wystygnięcia. Podawaj prószone cukrem pudrem.