Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to sezon na desery z truskawek nie przegap tego okresu i już teraz pomyśl o niedzielnym szybkim placku. Dobra rada!!! truskawki możesz też połączyć na cieście z rabarbarem lub bananami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1464
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1657
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1464
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1657
Składniki
Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką tj. mąka, cukier, olej, maślanka, jajka, proszek do pieczenia. Następnie wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Dodać na to owoce (truskawki, rabarbar lub śliwki).
W osobnej misce przygotowujemy kruszonkę wszystkie składniki ugniatamy ręką. Gotową kruszonkę posypujemy owoce.
Do rozgrzanego piekarnika wstawiamy ciasto. Piec góra dół [=] 175 stopni po 10 min zmniejszyć na 160 stopni i piec jeszcze 40 min.