Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego, prostego, szybkiego w przygotowaniu i idealnego do małej czarnej /kawki oczywiście:)/: wafle przekładane masą kajmakową i dżemem wiśniowym.
Przed przygotowaniem wafli masę kajmakową przez godzinę trzymamy w ciepłym miejscu lub lekko ogrzewamy w ciepłej wodzie, żeby łatwiej było ją rozsmarować.
Wafle składamy kolejno: wafel, smarujemy masą kajmakową, przykrywamy kolejnym waflem, smarujemy dżemem, kolejny wafel, masa kajmakowa, wafel,itd do wyczerpania składników. Całość lekko dociskamy np. obciążoną blaszką do pieczenia i odstawiamy w chłodne miejsce. Po stężeniu masy i dżemu wafle kroimy na kawałki.
Jeśli chcemy przygotować większą ilość wafli miękkie masło /20 dag/ możemy utrzeć dodając małymi porcjami masę kajmakową z puszki - masa nie będzie tak słodka jak pierwotnie ale będzie jej więcej.
Krokiety z kapustą i pieczarkami to niewątpliwie pracochłonne danie. Farsz w...
Odsłon: 43916
Dziś przepis na klasyczny domowy deser, czyli wafle czekoladowe. Szybkie w wy...
Odsłon: 7980
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 595
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 404
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 337
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 5838
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 595
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 404
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 337
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 5838
Składniki
Przed przygotowaniem wafli masę kajmakową przez godzinę trzymamy w ciepłym miejscu lub lekko ogrzewamy w ciepłej wodzie, żeby łatwiej było ją rozsmarować. Wafle składamy kolejno: wafel, smarujemy masą kajmakową, przykrywamy kolejnym waflem, smarujemy dżemem, kolejny wafel, masa kajmakowa, wafel,itd do wyczerpania składników. Całość lekko dociskamy np. obciążoną blaszką do pieczenia i odstawiamy w chłodne miejsce. Po stężeniu masy i dżemu wafle kroimy na kawałki. Jeśli chcemy przygotować większą ilość wafli miękkie masło /20 dag/ możemy utrzeć dodając małymi porcjami masę kajmakową z puszki - masa nie będzie tak słodka jak pierwotnie ale będzie jej więcej.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 511
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 202