Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego, prostego, szybkiego w przygotowaniu i idealnego do małej czarnej /kawki oczywiście:)/: wafle przekładane masą kajmakową i dżemem wiśniowym.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1462
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231843
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1462
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231843
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Składniki
Przed przygotowaniem wafli masę kajmakową przez godzinę trzymamy w ciepłym miejscu lub lekko ogrzewamy w ciepłej wodzie, żeby łatwiej było ją rozsmarować. Wafle składamy kolejno: wafel, smarujemy masą kajmakową, przykrywamy kolejnym waflem, smarujemy dżemem, kolejny wafel, masa kajmakowa, wafel,itd do wyczerpania składników. Całość lekko dociskamy np. obciążoną blaszką do pieczenia i odstawiamy w chłodne miejsce. Po stężeniu masy i dżemu wafle kroimy na kawałki. Jeśli chcemy przygotować większą ilość wafli miękkie masło /20 dag/ możemy utrzeć dodając małymi porcjami masę kajmakową z puszki - masa nie będzie tak słodka jak pierwotnie ale będzie jej więcej.