Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego, prostego, szybkiego w przygotowaniu i idealnego do małej czarnej /kawki oczywiście:)/: wafle przekładane masą kajmakową i dżemem wiśniowym.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Składniki
Przed przygotowaniem wafli masę kajmakową przez godzinę trzymamy w ciepłym miejscu lub lekko ogrzewamy w ciepłej wodzie, żeby łatwiej było ją rozsmarować. Wafle składamy kolejno: wafel, smarujemy masą kajmakową, przykrywamy kolejnym waflem, smarujemy dżemem, kolejny wafel, masa kajmakowa, wafel,itd do wyczerpania składników. Całość lekko dociskamy np. obciążoną blaszką do pieczenia i odstawiamy w chłodne miejsce. Po stężeniu masy i dżemu wafle kroimy na kawałki. Jeśli chcemy przygotować większą ilość wafli miękkie masło /20 dag/ możemy utrzeć dodając małymi porcjami masę kajmakową z puszki - masa nie będzie tak słodka jak pierwotnie ale będzie jej więcej.