Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, lekko podkręcony kandyzowanym imbirem i kawą inką kokosową. Wprost nie można oderwać się od nich :) Nie wyobrażam sobie świąt bez szyszek.
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1308
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 979
Polecam.
Odsłon: 276
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 13
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1308
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 979
Polecam.
Odsłon: 276
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 13
Składniki
Plaster imbiru drobniutko posiekać. W saganku rozpuścić masło, dodać pokrojone krówki, imbir, kawę i kakao. Wszystko rozpuścić na jednolitą masę na małym ogniu, mieszając. Masę zdjąć z ognia. Wsypać ryż, wymieszać. Łyżką wykładać porcje masy, potem lekko zwilżoną dłonią formować szyszki.