Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, lekko podkręcony kandyzowanym imbirem i kawą inką kokosową. Wprost nie można oderwać się od nich :) Nie wyobrażam sobie świąt bez szyszek.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116767
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8003
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1601
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1310
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116767
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8003
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1601
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1310
Składniki
Plaster imbiru drobniutko posiekać. W saganku rozpuścić masło, dodać pokrojone krówki, imbir, kawę i kakao. Wszystko rozpuścić na jednolitą masę na małym ogniu, mieszając. Masę zdjąć z ognia. Wsypać ryż, wymieszać. Łyżką wykładać porcje masy, potem lekko zwilżoną dłonią formować szyszki.