Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szyszki czekoladowe wyglądające bardzo realistycznie.
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 1971
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70170
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24972
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 145
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 96
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 1971
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70170
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24972
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 145
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 96
Składniki
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, lub w mikrofalówce w funkcji odmrażania. Przelewamy do dużej miski. Dodajemy masło, masło orzechowe i masę kajmakową. Miksujemy mikserem na najniższych obrotach do uzyskania gładkiej i puszystej masy. Wstawiamy do lodówki na około 20 minut do schłodzenia. Po tym czasie ze schłodzonej masy robimy kulki, które formułujemy w stożki. Do stożków wbijamy płatki zaczynając od dołu. Płatki wbijamy tak, aby następne rzędy były na przemian (patrz video) . Radzę, aby większe płatki dać na dole, a mniejsze u góry. Na koniec, gotowe szyszki delikatnie posypujemy cukrem pudrem. Z tych składników wychodzi 12 szyszek naturalnej wielkości.