Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szyszki czekoladowe wyglądające bardzo realistycznie.
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 136
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 208
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5581
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 136
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 208
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5581
Składniki
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, lub w mikrofalówce w funkcji odmrażania. Przelewamy do dużej miski. Dodajemy masło, masło orzechowe i masę kajmakową. Miksujemy mikserem na najniższych obrotach do uzyskania gładkiej i puszystej masy. Wstawiamy do lodówki na około 20 minut do schłodzenia. Po tym czasie ze schłodzonej masy robimy kulki, które formułujemy w stożki. Do stożków wbijamy płatki zaczynając od dołu. Płatki wbijamy tak, aby następne rzędy były na przemian (patrz video) . Radzę, aby większe płatki dać na dole, a mniejsze u góry. Na koniec, gotowe szyszki delikatnie posypujemy cukrem pudrem. Z tych składników wychodzi 12 szyszek naturalnej wielkości.