Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szyszki czekoladowe wyglądające bardzo realistycznie.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3859
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 997
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3859
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 997
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, lub w mikrofalówce w funkcji odmrażania. Przelewamy do dużej miski. Dodajemy masło, masło orzechowe i masę kajmakową. Miksujemy mikserem na najniższych obrotach do uzyskania gładkiej i puszystej masy. Wstawiamy do lodówki na około 20 minut do schłodzenia. Po tym czasie ze schłodzonej masy robimy kulki, które formułujemy w stożki. Do stożków wbijamy płatki zaczynając od dołu. Płatki wbijamy tak, aby następne rzędy były na przemian (patrz video) . Radzę, aby większe płatki dać na dole, a mniejsze u góry. Na koniec, gotowe szyszki delikatnie posypujemy cukrem pudrem. Z tych składników wychodzi 12 szyszek naturalnej wielkości.