Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i krówek to hit dawnych lat. Polecam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4171
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1176
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4171
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1176
Składniki
Masło i krówki umieścić w garnku, roztopić na małej mocy palnika. Mieszać przez cały czas, do połączenia składników, uważając by masa się nie przypaliła. Gdy całość zrobi się jednolita, dodać kakao, wmieszać je w masę i zdąć garnek z palnika. Odczekać kilka minut, by masa nie była wrząca, a następnie wsypać ryż preparowany. Całość mieszać chwilę, aż masa oblepi cały ryż. Masę odstawić na kilka minut do przestudzenia. Po przestudzeniu łatwiej będzie formować szyszki z kajmakiem. Na łyżkę nakładać porcję masy wielkości średniego orzecha włoskiego. Masę przekładać do dłoni, które wcześniej zostały zmoczone wodą. Dłońmi formuj kulkę, a następnie lekko ja spłaszczaj na kształt szyszki. Gotowe szyszki układać jedna obok drugiej na pergaminie. Co 2-3 szyszki należy ponownie przepłukać dłonie, by pozbyć się z nich warstwy masy. Całkowicie przestudzone szyszki odłożyć do lodówki, by masa zastygła i szyszki zrobiły się chrupiące. Smacznego!