Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki deser z kokosowego ryżu z limonką. Orzeźwiający smak z nutką kokosa, w sam raz do zabrania pod palmę na hamak.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Ryż dobrze wypłukać w zimnej wodzie i odsączyć. Do garnka z zimną wodą dodać ryż i wszystko zagotować. Gotować ok 10minut. Odlać wodę, dodać dwie łyżki świeżej wody i mleko kokosowe, gotować na małym ogniu. Dodać cukier i sok z limonki. Zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut, do momentu aż ryż wchłonie płyn.