Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Talarki z fistaszkami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 88
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 566
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1469
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 88
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 566
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1469
Składniki
Zagnieć ciasto: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj cukier puder, sok i skórkę z cytryny oraz orzechy. Dołóż masło zwykłe i orzechowe. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Wbij jajko, szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą, włóż do lodówki na około 30 minut.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Foremką wytnij okrągłe ciastka z kratką. Ułóż je na blachach przykrytych pergaminem. Kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st.
Piecz po 10 minut. Zdejmij z blach i wystudź. Polewę stop. Posmaruj nią ciastka od spodu, poczekaj, aż polewa zastygnie. Odwróć ciasteczka. Udekoruj je paseczkami z pozostałej polewy oraz sezamem.Źródło: Tina