Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka, na szybko i do tego na prawdę smaczna! Dobre na szkolną przekąskę! Przepis od babci :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5441
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 951
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11881
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5091
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1382
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5441
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 951
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11881
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5091
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1382
Składniki
Jabłka obieramy kroimy w plasterki dajemy do garnka zalewamy 4 łyżami wody, dodajemy dwie łyżki cukru i dusimy. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąki proszek do pieczenia i piane ubitą z białek. Wykładamy połowę ciasta na formę 25/36 na niej układamy zimne jabłka i pozostałe ciasto. Pieczemy do godziny w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem.