Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, szybkie i pulchniutkie faworki rosyjskie na kefirze, bardzo polecam na tłusty czwartek czy karnawał :)
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 181
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20111
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 181
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20111
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto, jeśli się klei, podsypujemy troszkę mąką, powinno jednak być dość miękkie. Ciasto odkładamy na około 20 minut do przykrytej miski.
Dzielimy na dwie części, wałkujemy cienko, kroimy na paski, potem na prostokąty. Każdy prostokąt nacinamy wywijamy jak faworki.
Smażymy na niewielkiej ilości oleju, na niewielkim ogniu. Pięknie się napuszą, i urosną.
Usmażone dajemy na ręcznik papierowy by usunąć nadmiar tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.